Tanımlanmış bir işi gerçekleştirebilmeleri için elektronik cihazlara verilen komutların genel adına yazılım denir. Yazılım kendi içinde dallara ayrılır. Bunlar; web yazılım, masaüstü yazılım ve mobil yazılımdır. Günümüzde masaüstü yazılım yerine web yazılım ve mobil yazılım daha çok tercih edilmektedir.Yazılım Uzmanı ise; teknoloji çağının getirdiği teknolojik gelişmelere bağlı projeler üreten, çalıştığı kurumun veya şirketin ihtiyaçlarına yaptığı araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla yazılım programlamayı üreten kişidir.

Yazılım Uzmanı ne yapar?

Her şirket bilişim yönündeki işlemleri için bir yazılım uzmanına ihtiyaç duyar. Yazılım uzmanlarının bilgisayar programları ve elektronik cihazları çalıştırmalarını sağlayan yazılımları üretir. Yazılım uzmanlarının belli başlı görevleri vardır.Yazılım uzmanları; bilgisayarlarda, mobil cihazlarda veya yazılım kullanılan herhangi bir cihaz içine sistem geliştirmek söz konusu cihazlara yazılım programlamakla görevlidir. Programladığı yazılımların geliştirmelerini, tasarımını, bakımını, test aşamasını, değerlendirilmesini kısaca bütün aşamalarını takip etmek ve kontrol altında tutmakla yükümlüdür. Dünyadaki teknolojik gelişmelerle yazılım sektöründeki değişimleri takip etmek ve bu değişimlere ayak uydurmalıdır. Yazılım uzmanları, yazılımların sorunlarını ortadan kaldırmak için çözüm üretirler.

Nasıl Yazılım Uzmanı olurum?

Yazılım uzmanı olmak için herhangi bir üniversite eğitimi şart değildir. İnternet üzerinden çevrimiçi olarak yayınlanan ücretli veya ücretsiz kurslar, yazılım dilleri üzerine yazılmış kitaplar aracılığıyla yazılım öğrenerek bu alanda uzmanlaşmak mümündür. Bazı kamu kurumlarında ya da özel kurumlarda verilen kurslardan yararlanarak sertifika sahibi olabilir ve kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz.Üniversitelerde Bilgisayar Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerde öğrencilere yazılım eğitimi verilir. Üniversite eğitimi şart olmasa da mühendislik eğitimleri sizin daha pratik çözümler vermenizi sağlar. Aynı zamanda bir şirkete başvurduğunuzda üniversite diplomanız sizi aynı pozisyondaki rakiplerinizden öne geçirebilir.

Yazılım Uzmanında hangi nitelikler aranır?

Şirketler, bünyelerinde çalışmak için aradıkları yazılım uzmanlarında bazı nitelikler arar. Bu pozisyonda işe başlayacak kişinin yazılım alanında kendisini ne derecede geliştirdiğini göz önünde bulundurur. Yazılım uzmanının hangi yazılım dillerine hakim olduğu, hangi programları kullanabildiği, analitik düşünme kabiliyetini, sorumluluk sahibi olup olmadığını ve çözüm odaklı çalışmalar yürütüp yürütemediğine dikkat ederler. 

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.